Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: cca 2 hod. | |
Počet porcií (kusov): 30-35 |
60-70 dkg mletého bravčového mäsa,30 dkg mleteho údeneho mäsa, 1/2 litr. pohár suchej guľatozrnej ryže, 2 veľké cibuľe,4 strúčky cesnaku, olej, 2 vajcia, čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika,soľ, sojová omáčka, jedno balenie kvasených kapustných listov. cca 1 kg kvasenej kapusty a smotana./sladká, alebo kyselá, kto ako má rád/
Do kastrola dáme na olej osmažiť jednu na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú ryžu, 2-3 min. smažíme, mierne osolíme a podlejeme 1/5 lit.horúcej vody.2-3 min. necháme vrieť, premiešame, prikryjeme a odstavíme.Ryža vsaje do seba všetku vodu. Do vychladnutej ryže dáme mleté čerstvé, aj údené mäso, vajíčka, cesnak, čierne korenie, rascu a soľ, podľa chuti./údené mäso je dosť slané/.Masu dobre premiesíme, rozprestreme kapustné listy/keď sú veľké,prekrojíme.Jasom jeden rozdelila aj na 4 časti/na ktoré poukladáme hromádky plnky a zabalíme. Keď máme málo listov, stačí spraviť v dlanu fašírku, ktorú obalíme v kysnutej kapuste. Viď foto. Do širokého kastróla dáme na oleji usmažiť ďalšiu cibuľu, pridáme červenú mletú papriku, na to hneď tenkú vrstvu kapusty, premiešame a naukladáme zabalené "takartky" pekne vedľa seba. Prikryjeme ďalšou vrstvou kapusty, pokvapkáme sojovou omáčkou/netreba šetriť/ a podlejeme vodou tak, aby boli takartky do polovice zaplavené, prikryjeme a varíme cca 60 min. do zmeknutia.Keď by sa nám šťava vyparila, tak prilejeme vodu počas varenia. Pri servírovaní podávame s sladkou, alebo s kyslou smotanou a čerstvým chlebom
Autor: Klaris (Klára Keselyová) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Klaris, vďaka za dobrý tip s tou Jednotou, pohľadám
Evka, dá sa to aj z čerstvej hlávky, treba ju tak do polovičky uvariť,vychladnutú rozobrať. Voľakedy sme dávalitaké mäkšie hlávky do suda, keď sme nakladali kapustu. Teraz to už nerobím. Dlhé roky som balila len do nastrúhanej kyselej kapusty a bolo dobre. Ono je to v listoch trochu, ako by som povedale pre oči trochu krajšie. Asi dvaroky, čo dostať kúpiť listy v Jednote, a mám vnúčence, ktoré chú takartky len bez listov.Vyskúšaj, je to veľmi jednoduché a podľa mňa veľmi dobré. Za bodík ďakujem.
No to může být moc dobréjen ty kysané listy ze zelí asi nikde u nás nekoupím,zatím jsem to nikde v obchodě neviděla+2
fíha, kyslá kapusta v kombinácii zo sójovou omáčkou, to som ešte nevidela, vyskúšame +